Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Getaroom, Inc. από την Booking Holdings Inc., μέσω της Unicorn Subsidiary Inc.
06/12/2021


Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση από την Booking Holdings Inc. του μετοχικού κεφαλαίου της Getaroom, Inc., μέσω της Unicorn Subsidiary Inc..

Η Booking Holdings Inc.είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας του Ντέλαγουερ των Η.Π.Α. και οι μετοχές της τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο NASDAQ Global Select Market. Η Booking Holdings Inc. δραστηριοποιείται στην παροχή διαδικτυακών ταξιδιωτικών και συναφών υπηρεσιών. Η εν λόγω εταιρεία προσφέρει κυρίως υπηρεσίες κράτησης ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε καταναλωτές (B2C) μέσω διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων (online travel agents) («ΟΤΑ») και ιστοτόπων meta-search (meta-search sites)(«MSS»). Επίσης δραστηριοποιείται και σε άλλα ταξιδιωτικά προϊόντα, π.χ. πτήσεις, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πακέτα διακοπών και κρουαζιέρων.

Η Unicorn Subsidiary Inc. είναι εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicles), η οποία δεν είχε προηγούμενες δραστηριότητες και που συστάθηκε για να λειτουργήσει ως εταιρεία εξαγοράς για τους σκοπούς της παρούσας συναλλαγής. Η Unicorn Subsidiary Inc. είναι θυγατρική εταιρεία της Booking Holdings Inc. μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά και στη συνέχεια θα συγχωνευθεί με τον Στόχο, με την Getaroom, Inc. να επιβιώνει ως εξ ολοκλήρου θυγατρική της Booking Holdings.

Ο Στόχος (Getaroom, Inc.) είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας του Ντέλαγουερ των Η.Π.Α. και δραστηριοποιείται στον τομέα διαδικτυακών ταξιδιών (είναι ένας επικεντρωμένος διανομέας διαθεσιμότητας ξενοδοχείων B2B). Επιπρόσθετα, ο Στόχος προσφέρει διαδικτυακές κρατήσεις ξενοδοχείων απευθείας στους καταναλωτές μέσω του ιστοτόπου ΟΤΑ, Getaroom.com.  Twitter Icon  Facebook Icon

Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

whistleblowers

Κριτήρια Προτεραιότητας

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου