Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


Κοινοποίηση Συγκέντρωσης σύμφωνα με την απόκτηση των επιχειρήσεων Biofreeze και TheraPearl της Lanai Holdings 1.5, Inc. από την MJ USA Holdings LLC.
19/03/2021


Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι η εταιρεία MJ USA Holdings LLC, με κοινοποίησή της προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προβεί στην απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Lanai Holdings 1.5, Inc. και ως εκ τούτου, στην απόκτηση των επιχειρήσεων Biofreeze και TheraPearl.

Η MJ USA Holdings LLC είναι ιθύνουσα εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους Νόμους του Delaware στις ΗΠΑ. Η MJ USA Holdings LLC ανήκει έμμεσα εξ ολοκλήρου στην εταιρεία Reckitt Benckiser Group plc. Η Reckitt Benckiser είναι δημόσια εταιρεία, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους Νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας. Η εταιρεία είναι εταιρεία καταναλωτικών αγαθών και παραγωγός προϊόντων υγείας, υγιεινής, οικίας και διατροφής που κατέχει διάφορες αξιόπιστες οικιακές εμπορικές επωνυμίες που βρίσκονται σε νοικοκυριά σε περισσότερες από 190 χώρες. Οι εμπορικές επωνυμίες της εταιρείας εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: Υγιεινή, Υγεία και Διατροφή. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Enfamil, Nutramigen, Nurofen, Strepsils, Gaviscon, Mucinex, Durex, Scholl, Clearasil, Lysol, Mycil, Dettol, Disprin, Veet, Harpic, Cillit Bang, Mortein, Finish, Vanish, Calgon, Woolite, Airborne και Air Wick. Η Reckitt Benckiser, κατέχει την εμπορική επωνυμία ανακούφισης πόνου Nurofen, η οποία παράγει η ίδια αναλγητικά προϊόντα με βάση την ιβουπροφαίνη (ibuprofen) που διατίθενται σε μια ποικιλία διαφορετικών εφαρμογών (όπως τζελ, επιθέματα (patches) ή δισκία). Μέσα στο χαρτοφυλάκιο υγείας της, η Reckitt Benckiser Group plc κατασκευάζει και πωλεί συστημικά αναλγητικά, κυρίως μέσω της εμπορικής επωνυμίας Nurofen και της στοματικής και οδοντικής αγοράς αναλγητικών μέσω της εμπορικής επωνυμίας Bonjela.

Η Lanai Holdings 1.5, Inc, είναι ιθύνουσα εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους Νόμους του Delaware στις ΗΠΑ. Εταιρείες που ελέγχονται από την εταιρεία Lanai Holdings 1.5 διανέμουν σειρές προϊόντων της Biofreeze και TheraPearl κυρίως στις ΗΠΑ. Η επιχείρηση Biofreeze ασχολείται με τη διανομή προϊόντων τοπικής ανακούφισης πόνου με βάση την μενθόλη (menthol) (τοπικά αναλγητικά προϊόντα που πωλούνται σε μορφή τζελ, roll-on, σπρέι, κρέμα και επιθέματα). Η επιχείρηση TheraPearl αφορά ζεστά και κρύα περιτυλίγματα χωρίς φάρμακα (drug free) για ανακούφιση από τον πόνο. Η σειρά TheraPearl περιλαμβάνει επίσης μάσκες προσώπου και ματιών που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία.  Twitter Icon  Facebook Icon

Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

whistleblowers

Κριτήρια Προτεραιότητας

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου