Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Η προστασία του Ανταγωνισμού στην Κύπρο και την Ευρώπη»
14/10/2015


Συνέδριο με θέμα «Η προστασία του Ανταγωνισμού στην Κύπρο και την Ευρώπη» διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) και η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) και προσκαλούν το κοινό την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 στις 15:00, στην Πανεπιστημιούπολη. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Διαλέξεων Β108 στο κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά) μεταξύ των 15:00-18:30.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Bruno Lasserre, μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας «Conseil d’Etat», του Γαλλικού Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου (French supreme administrative court) και πρόεδρος, από τον Ιούλιο του 2004, της Γαλλικής Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού. Ο κ. Lasserre θα αναπτύξει το θέμα “Competition policy beyond enforcement: how to foster compliance and spur reform through advocacy.

Με την ημερίδα αυτή εγκαινιάζεται η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), με στόχο την προώθηση του δημόσιου διαλόγου, την πληρέστερη ενημέρωση και επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα προστασίας ανταγωνισμού και την επιστημονική συνεισφορά στη διαμόρφωση ρυθμιστικής πολιτικής.

Άλλωστε η προώθηση και καλλιέργεια κουλτούρας ανταγωνισμού αποτελεί θεμελιώδη στόχο της ΕΠΑ. Η ανάπτυξη και εδραίωση της κουλτούρας ανταγωνισμού στη συνείδηση των οικονομικών παραγόντων, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία και στους καταναλωτές, θα καταστήσει σαφή τα οφέλη του ανταγωνισμού και θα συντείνει στη διατήρηση της υγιούς ανταγωνιστικής δομής της αγοράς και της ενθάρρυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της αύξησης της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας, των επενδύσεων, της έρευνας και της καινοτομίας, με γενικότερο όφελος την αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου -και ιδιαίτερα τα Τμήματα Οικονομικών και Νομικής- είναι έτοιμο να συμβάλλει στο έργο της Επιτροπής, σε επίπεδο επιστημονικής έρευνας, διδασκαλίας και κατάρτισης, αλλά και με την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Στο συνέδριο θα τοποθετηθούν επίσης η κ. Λουκία Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού με θέμα “Overview of Enforcement Activities of the Commission for the Protection of Competition of Cyprus”,ο Αναπληρωτής Νικήτας Χατζημιχαήλ του Τμήματος Νομικής με θέμα “Private Law and competition policy», και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σωφρόνης Κληρίδης, του Τμήματος Οικονομικών, με θέμα "Economic analysis and competition policy".

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Χριστιάνα Σιδέρη, Διευθύντρια της Υπηρεσίας της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες: 22894305

Δηλώσεις συμμετοχής (αυτόματος τηλεφωνητής): 22894330


Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΠρόσκληση.pdf

  Twitter Icon  Facebook Icon

Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

whistleblowers

Κριτήρια Προτεραιότητας

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου