Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 8 Μαρτίου 2024 συνέδριο με τίτλο: «Cyprus Conference on Competition Law: Key Trends and Developments».
22/02/2024


Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 από τις 8.30π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ. συνέδριο με τίτλο: «Cyprus Conference on Competition Law: Key Trends and Developments».

To συνέδριο απευθύνεται σε νομικούς, δικηγόρους, ακαδημαϊκούς αλλά και φοιτητές νομικής που ασχολούνται ή τους ενδιαφέρει το δίκαιο και η πολιτική του ανταγωνισμού και στόχο έχει να δώσει μια σφαιρική εικόνα των πιο σημαντικών πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα του δικαίου του ανταγωνισμού.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο συνέδριο και θα μοιραστούν τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία τους με το κοινό, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή απόψεων και την πρόοδο του επιστημονικού διαλόγου επί των πρόσφατων εξελίξεων στους κρίσιμους τομείς του δικαίου του ανταγωνισμού.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο επίτιμος καθηγητής Νομικής του King's College of London και King's Counsel Honoris Causa, κ. Richard Whish, ο οποίος θα εστιάσει στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το άρθρο 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης, την έντιμη Δικαστή κα Άννα Μαρκουλλή, Πρόεδρο του δεύτερου τμήματος και Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (General Court EU), της οποίας η παρέμβαση θα αφορά στο ρόλο που διαδραματίζουν τα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξέλιξη του δικαίου του ανταγωνισμού.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Competition) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και επαγγελματίες νομικοί θα προβούν σε αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1/2003, θα εξηγήσουν τον ρόλο του δικαίου του ανταγωνισμού σε συμφωνίες βιωσιμότητας καθώς επίσης, θα αναλύσουν τον αναθεωρημένο κανονισμό απαλλαγής κάθετων συμφωνιών (VBER).

Το Συνέδριο θα κλείσει με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα σε εκπροσώπους εθνικών αρχών ανταγωνισμού γύρω από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται των νέων τάσεων, προτεραιοτήτων αλλά και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, θα είναι ανοιχτό προς το κοινό για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, 08.30 – 16.00
Πανεπιστημιούπολη, αίθουσα 010
Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, 2109, Αγλαντζιά
Εγγραφές μέχρι 6/3/2024: www.ucy.ac.cy/ucyevents
Περισσότερες πληροφορίες: 22894347

Θα ακολουθήσει σχετικό πρόγραμμα.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf
Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatAGENDA.pdf

  Twitter Icon  Facebook Icon

Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

whistleblowers

Κριτήρια Προτεραιότητας

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου