Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας FIPAL S.A.S. και της εταιρείας Carita International S.A. από την L’Oreal S.A.
06/03/2014


Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι η εταιρεία L’Oreal S.A. με κοινοποίησή της προς την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού γνωστοποίησε ότι προτίθεται να εξαγοράσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας FIPAL S.A.S. και της εταιρείας Carita International S.A., καθώς και μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Shiseido Co. Ltd σε ορισμένες χώρες.

Η αγοράστρια L’Oreal S.A. είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Γαλλίας και δραστηριοποιείται έμμεσα και άμεσα παγκοσμίως στις αγορές καλλυντικών και ομορφιάς. Ειδικότερα, ασχολείται με την έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή, προώθηση (marketing), καθώς και τη διανομή μιας ευρείας σειράς καλλυντικών τα οποία πωλούνται μέσω διαφόρων καναλιών διανομής της μαζικής λιανικής αγοράς, κομμωτηρίων και ένα μεμονωμένο δίκτυο καταστημάτων (single-brand).

Η στοχευόμενη FIPAL S.A.S. είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Γαλλίας και είναι η μητρική εταιρεία του ομίλου εταιρειών που αναπτύσσει, κατασκευάζει, διανέμει και πωλεί τα προϊόντα Decleor. Ειδικότερα, ο όμιλος κατασκευάζει προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πολυτελείας για αρωματοθεραπεία και φυτοθεραπεία, φυσικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, θεραπείες ομορφιάς και καλλυντικά βασισμένα σε αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα. Τα προϊόντα Decleor προορίζονται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες σε ινστιτούτα ομορφιάς, κομμωτήρια και spa, ενώ πωλούνται επίσης από καταστήματα αρωμάτων και από μερικά πολυκαταστήματα, σε επιλεκτική βάση.

Η στοχευόμενη Carita International S.A. είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Γαλλίας και κατασκευάζει επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδας, περιποίηση σώματος και μαλλιών, θεραπείες ομορφιάς και γυναικεία αρώματα. Τα προϊόντα Carita προορίζονται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες σε ινστιτούτα ομορφιάς, κομμωτήρια και spa,ενώ πωλούνται επίσης από καταστήματα αρωμάτων και από μερικά πολυκαταστήματα, σε επιλεκτική βάση.

Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται στη βάση των προνοιών του άρθρου 13 (3) των περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων των Επιχειρήσεων Νόμων 1999 μέχρι 2000.
  Twitter Icon  Facebook Icon

Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

whistleblowers

Κριτήρια Προτεραιότητας

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου