Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου Xandr Inc. από τη Microsoft Corporation
01/03/2022


Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την προτεινόμενη απόκτηση από τη Microsoft Corporation του μετοχικού κεφαλαίου της Xandr Inc.

Η Microsoft Corporation είναι μετοχική εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας της Washington, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι κοινές μετοχές της Microsoft είναι εισηγμένες στο NASDAQ (MSFT).

Η Microsoft είναι μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας με ιδιαίτερα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών. Το πιο γνωστό της προϊόν είναι το λειτουργικό σύστημα Windows, φορητοί υπολογιστές, επεξεργαστές, καθώς και το σύνολο των εφαρμογών γραφείου Microsoft Office. Άλλα γνωστά προϊόντα είναι οι ταμπλέτες Surface, οι κονσόλες παιχνιδιών Xbox, το λογισμικό για κινητά τηλέφωνα (παλιά: Windows Mobile, Windows CE, τώρα: Windows Phone), και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα Windows Live και Bing. Παράγει λογισμικό για επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ παρέχει και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακής αποθήκευσης και κοινωνικής δικτύωσης. Στα περιφερειακά της προϊόντα περιλαμβάνονται επίσης και ποντίκια, πληκτρολόγια και δικτυοκάμερες για υπολογιστές.

Η Xandr Inc, που είναι ο Στόχος στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης αποτελεί το τμήμα τεχνολογίας διαφημίσεων (ad tech) της AT&T Inc. Ο Στόχος ασχολείται με τον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης και κυρίως ως μεσάζοντας ανοικτής προβολής (open display intermediary), τόσο ως Πλατφόρμα Ζήτησης (Demand Side Platform) (DSP) όσο και ως Πλατφόρμα Προσφοράς (Supply Side Platform) (SSP) στον τομέα της διαμεσολάβησης στη ψηφιακή διαφήμιση.  Twitter Icon  Facebook Icon

Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

whistleblowers

Κριτήρια Προτεραιότητας

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου