ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δίκαιο του Ανταγωνισμού: η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού αρχίζει στη Ρώμη.
23/09/2021

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου η Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού φιλοξενεί την ετήσια συνάντηση με τη συμμετοχή 25 Αρχών Ανταγωνισμού και με τον κ. Roberto Rustichelli να προεδρεύει αυτής

Η συνάντηση του ECA (Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού), το ανεπίσημο δίκτυο που συγκεντρώνει Ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού και που συμπληρώνει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Στη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται από την Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού (AGCM), θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της AGCM, Roberto Rustichelli, και οι πρόεδροι των Αρχών της Αυστρίας, Βελγίου, Κύπρου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δανίας, EFTA (European Free Trade Association), Εσθονίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Μάλτας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Ισπανίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα μέλη των 25 Αρχών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα την νομοθετική πρόταση για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act -DMA) για ρύθμιση της ψηφιακής οικονομίας (η οποία συζητείται από τους νομοθέτες της ΕΕ) και τη σχέση μεταξύ πολιτικής ανταγωνισμού και στόχων βιωσιμότητας (sustainability objectives).

_______________________________________________
Πνευματικά Δικαιώματα © Κυπριακή Δημοκρατία 2022,
Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής