ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα

Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση της επιχείρησης Natural Colors της Chr. Hansen Holding A/S, από την EQT Fund Management S.a.r.l., μέσω της EQT IX
11/11/2020

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι η εταιρεία EQT Fund Management S.a.r.l., με κοινοποίησή της προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προβεί, μέσω της EQT IX, στην απόκτηση της επιχείρησης Natural Colors της Chr. Hansen Holding A/S.

Η EQT IX ελέγχεται από την EQT Fund Management S.ΰ r.l. και όλες μαζί ανήκουν στον όμιλο EQT, ο οποίος αποτελεί μια παγκόσμια επενδυτική επιχείρηση (global investment firm) που προσφέρει σε επενδυτές ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών ταμείων (assets funds) και άλλων επενδυτικών προϊόντων. Ο όμιλος EQT παρέχει επίσης λύσεις σχετικά με επενδύσεις σε κεφαλαιαγορές (capital market solutions) για την επιχείρηση της, τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της και άλλους πελάτες. Τα ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία (private equity funds) που διαχειρίζεται ο όμιλος EQT επενδύουν σε εταιρείες σε διάφορους τομείς.

Ο Στόχος αποτελείται από όλες τις μετοχές της Chr. Hansen Natural Colors A/S, όλες τις μετοχές σε ορισμένες άλλες θυγατρικές της Chr. Hansen Holding A/S που σχετίζονται με την επιχείρηση Natural Colors της Chr. Hansen, (o «Στόχος») και (γ) όλα τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την επιχείρηση Στόχο και ανήκουν στην Chr. Hansen. Ο Στόχος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παράγωγή και πώληση φυσικών χρωστικών ουσίών (natural colourants) σε πελάτες για παραγωγή σε διάφορες τελικές αγορές συμπεριλαμβανομένων γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων προετοιμασίας φαγητού, ζαχαροπλαστικής, ποτών, παγωτού, κρεατικών και παρασκευασμένων τροφίμων, διαιτητικών συμπληρωμάτων και άλλων. Επίσης πραγματοποιεί πωλήσεις τεχνητών χρωστικών ουσιών, καθώς και πωλήσεις φυτοθρεπτικών συστατικών.

_______________________________________________
Πνευματικά Δικαιώματα © Κυπριακή Δημοκρατία 2021,
Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής