Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέα


Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της Volac Netherlands B.V. και Whey Processing Facility Hoogevenn B.V. από την DMK Deutsches Milchkontor GmbH, μέσω της Wheyco GmbH
30/01/2020


Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι η DMK Deutsches Milchkontor GmbH (στο εξής «DMK»), με κοινοποίησή της προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, γνωστοποίησε ότι, μέσω της θυγατρικής της Wheyco GmbH (στο εξής «Wheyco»), προτίθεται να προβεί στην απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Volac Netherlands B.V. (στο εξής η «Volac NL») και Whey Processing Facility Hoogevenn B.V. (στο εξής η «WPHF»).

Η DMK είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία αποτελεί τη μητρική εταιρεία του Ομίλου DMK. Η DMK δραστηριοποιείται στην παραγωγή ευρέως φάσματος γαλακτοκομικών προϊόντων για βιομηχανικούς και ιδιωτικούς καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων βασικών γαλακτοκομικών προϊόντων, τυριών, γιαουρτιού, σκόνης γάλακτος, προϊόντων με βάση το τυρόγαλα/oρρό γάλακτος (whey), παιδικές τροφές, παγωτά, κουάρκ, υγιεινά προϊόντα και γαλακτοκομικά συστατικά για την παρασκευή τροφίμων.

Η Wheyco αποτελεί ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην DMK, έχει ως αντικείμενο δραστηριοτήτων την επεξεργασία προϊόντων που βασίζονται σε τυρόγαλα/ορρό γάλακτος (whey) τα οποία εμπλέκονται στην προμήθεια, μεταξύ άλλων, ζωοτροφών, προϊόντων αρτοποιίας, ποτών, τροφίμων ευκολίας (convenience food), γαλακτοκομικών προϊόντων, κατεψυγμένων τροφίμων, παγωτών, κατεψυγμένων επιδορπίων και βρεφικών τροφών.

Η Volac NL αποτελεί εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας η οποία συμμετέχει στην DOC Volac Nutrition V.O.F. (στο εξής «VOF»). Η εταιρεία δεν διεξάγει επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η VOF αποτελεί συνεταιρισμό δεόντως εγγεγραμμένο σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, και η WPFH, ιδιωτική εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας. Οι δύο αυτές οντότητες είναι μέρη στην Κοινοπραξία DVNutrition (στο εξής «Επιχείρηση DVN»), η οποία έχει ως αντικείμενο δραστηριοτήτων την παραγωγή, επεξεργασία και πώληση πρωτεϊνών τυρογάλακτος/ορρού γάλακτος (whey) και συστατικών που έχουν ως βάση τη λακτόζη. H VOF είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας τυρογάλακτος/ορρού γάλακτος στην οποία γίνεται επεξεργασία των εν λόγω συστατικών απευθείας σε εξειδικευμένα προϊόντα τυρογάλακτος/ορρού γάλακτος (πρωτεΐνη WPC και Permeate).
Cartel Hotline

Αποφάσεις Επιτροπής

Κριτήρια Προτεραιότητας

Δημόσια Διαβούλευση

Πρόγραμμα Αμισθί Πρακτικής Εκπαίδευσης

Δημόσιες Συμβάσεις

Καν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσέ με

Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας

Περί Κϋπρου


Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Σχέδιο Δημοσίευσης-Ν.184(Ι)/2017